donderdag 24 juni 2010

10 Tips om het golfvaardigheidsbewijs (GVB) examen te halen

10 Golftips Om Je Golfvaardigheidsbewijs (GVB) Te Halen

Als je op een golfbaan wilt spelen dan moet je over het algemeen in het bezit zijn van het golfvaardigheidsbewijs kortweg het GVB. Op de meeste golfbanen dien je in het bezit te zijn van het GVB. Er zijn echter ook golfbanen waar je enkel met een baanpermissie op mag spelen en er zijn golfbanen waar je helemaal geen GVB voor nodig hebt.


Het GVB examen bestaat uit theorie en praktijk


Het GVB examen bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk . Voor het theoretische gedeelte moet je de gvb examen regels kennen. De regels staan in een boekje die je vrijwel bij elke golfshop kunt kopen. Voor het GVB examen hoef je enkel de vragen met 1 “ * “ (ster) te kennen.


Het GVB praktijk examen


Voor het GVB praktijk gedeelte moet je de golf regels kunnen toepassen en je moet een aantal holes spelen waar je laat zien dat je ook nog een redelijke bal kunt slaan. Als je voldoende punten hebt gehaald ben je geslaagd.


Waar letten de GVB examinatoren op?


1) Zorg ervoor dat je de golf etiquette goed hebt geleerd. De golf etiquette zijn volgens mijn ervaring de belangrijkste punten waar de examinatoren op letten.


2) Houd tempo in je golfspel. Als beginnende golfer zal je over het algemeen vaker de bal moeten slaan alvorens deze in de hole gaat. Golfers achter je moeten daardoor langer op je wachten. Dit is heel begrijpelijk, dat weet een examinator ook, maar laat wel zien dat je het golfspel niet onnodig ophoudt. Zorg dus voor tempo in je spel.


3) Zet je tas altijd neer richting het begin van de volgende hole als je gaat putten. Wanneer je dit doet laat je aan de examinator zien dat je de regels kent en houd je vaart in je spel.


4) Sla nooit met golfclubs waar je nog niet eerder mee hebt geslagen. Als jij nog nooit eerder geoefend hebt op de driving range met een driver, doe dat dan ook niet voor je examen. Het gaat erom dat je al je punten haalt. De kans dat je een foute bal met je driver (of een andere golfclub waar je nog nooit mee hebt gegolft) slaat is enorm groot.


5) Weet wat het verschil is tussen matchplay en strokeplay en vooral wat de straflagen inhouden. Het grote verschil tussen matchplay en strokplay is dat je bij een “zware” overtreding van de golfregels bij matchplay de hole verliest en bij strokeplay 2 strafslagen krijgt.


6) Sla je ballen met de makkelijkste golfclubs. De makkelijkste golfclubs waarmee je kunt slaan zijn de ijzeren 7, de ijzeren 9 of pitching wedge en je putter.


7) Loop nooit door iemands putting lijn heen als jullie golfballen op de green liggen. Hier let een examinator op.


8) Repareer altijd je pitchmarks en als je helemaal punten wilt scoren dan repareer je nog een pitchmark die je tegenkomt op de green.


9) Ken de verschillende straffen die de paaltjes in de fairway aangeven. Weet wat je moet doen als de bal in een terrein ligt omringt met blauwe paaltjes. De zogenaamde GUR (ground under repair) of in lateraal wat (aangegeven met rode paaltje) en als laatste out of bounch (aangeven met witte paaltjes)


10) Schrijf je score pas op als je naar de volgende hole loopt. Doe dit niet als je nog op de green staat. Dit houdt het spel op.


Ik denk dat als je deze golftips ter harte neemt je grote kans van slagen hebt. Let vooral op de golf etiquette. Succes met je gvb examen en laat even weten hoe het gegaan is.


Bron: golf-info.nl Bezoek deze site voor nog meer tips!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten